bestuur-vtvdezandweg@outlook.com +31 (0)6 82 85 76 06 ma-do 18:00-20:00 za 9:30-18:00

VTV de Zandweg

Welkom bij Volkstuinvereniging de Zandweg

LogoVolkstuinvereniging de Zandweg is opgericht op 6 november 1959.

De vereniging heeft haar zetel te Rotterdam en ligt aan de rand van het Zuiderpark tussen de vooroorlogse volkswijken van Charlois en de nieuwe waterplas.

De vereniging is aangesloten bij de Rotterdamse Bond van Volkstuinders.

De vereniging heeft als doel de bevordering van het tuinieren in het algemeen, het stimuleren van het natuurlijk tuinieren en het behartigen van de belangen van haar leden.

In het seizoen van 1 april tot 1 oktober zijn de paden van het complex van zonsopgang tot zonsondergang opengesteld als onderdeel van Zuiderpark.

Kom eens langslopen en maak gerust een praatje met de tuinders.

We zijn op zoek naar enthousiaste gezellige vrijwilligers voor van alles en nog wat, naar mensen die geïnteresseerd zijn om iets te betekenen voor de vereniging. Meld je hiervoor aan  tijdens het spreekuur in de bestuurskamer van het verenigingsgebouw op zaterdagochtend van 9:30 tot 12:00.

 


Einde tuinseizoen 2017

 

Vanaf 29 september is onze kantine gesloten en de reguliere inloopspreekuren van het bestuur op de zaterdagochtend komen te vervallen.

Op zaterdag 7 oktober en op zaterdag 21 oktober is het bestuur tussen 9:30 tot 12:00 aanwezig in de bestuurskamer van het verenigingsgebouw.

Buiten deze tijden is het bestuur te bereiken per mail, via WhatsApp of mobiel (op beperkte tijden en het kan even duren voor je antwoord krijgt).

Voor zaken die alleen persoonlijk kunnen worden afgehandeld, kan je een afspraak maken.

De toegangspoorten dienen tussen 1 oktober en 1 april altijd gesloten te zijn. Dit geldt ook voor het toegangshek geeft tot de parkeerplaats!

De hekken aan de zijde van het Zuiderpark worden in het winterseizoen met een extra (hang)slot afgesloten (in overleg met het bestuur kunnen deze tijdelijk geopend worden).

Ook de vuilverwerking stopt vanaf 1 oktober en wij vragen vriendelijk om uw huisvuil mee naar huis te nemen en daar in de ondergrondse container te deponeren.

De groencontainer bij het winkeltje blijft staan tot 30 oktober en zal daarna verwijderd worden. Gelieve groenafval na deze periode op de eigen tuin te bewaren of zelf af te voeren naar Milieupark Charlois.

Eind november of begin december zal de groencontainer nog  een weekend teruggeplaatst worden, zodat u uw snoeiafval nog kwijt kan.

Vanaf 1 oktober stopt de inboedelverzekering en is uitsluitend (inbraak)schade verzekerd. Wij raden aan om alle waardevolle spullen mee naar huis te nemen tot het nieuwe tuinseizoen aanvangt en uw gordijnen open te laten zodat duidelijk is dat er niets te halen valt en dat gecontroleerd kan worden op slapers.

Na 1 oktober is het niet meer toegestaan te overnachten op het complex.

Tuinders die nog geen algemeen werk hebben verricht, krijgen nog één keer de kans nadat de blaadjes van de bomen gevallen zijn. Bij tuinders die geen algemeen werkt verricht hebben en hiervoor niet vrijgesteld zijn, worden boetes op de volgende jaarrekening bijgeschreven.

Op 21 november tussen 19:30 tot 22:00 volgt een lezing van Velt in de kantine over ecologisch tuinieren. Wij hopen op een grote opkomst!

Op 25 november gaan we de Algemene Ledenvergadering houden.

Hou  je mail in gaten, we houden je regelmatig op de hoogte van de stand van zaken en/of veranderingen.

 


 

Informatie over volkstuinieren in Charlois